Онлайн TV FM радіо FM пауза

Корисні гриби: як правильно їсти (Країна здоров’я)

Вживати в їжу гриби слід не частіше двох разів на тиждень порціями трохи більше 100-120 грамів, радять дієтологи. З обережністю до них варто поставитися вагітним і годуючим жінкам, маленьким дітям і людям похилого віку, а також людям з панкреатитом і холециститом, інформує Країна здоров’я.

Гриби є прекрасною їжею, так як вони смачні і при низькій калорійності дають відчуття ситості. Крім того, вони містять полісахарид, який не перетравлюється організмом. Така клітковина покращує травлення, виводить токсини з організму. Продукт багатий білком, він становить 65-70% від загальної кількості харчових речовин. Ще гриби багаті вітамінами А і С, В, D, і РР, а також мінеральними речовинами, такими як калій, кальцій, фосфор, залізо, сірка, йод та інші.

Що стосується калорій, то мова, звичайно, йде про тушковані і варені гриби. Якщо посмажити їх в жирі, та ще з картоплею, то буде дуже смачно, але до дієти таке блюдо ніякого відношення не має.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гриби, які позитивно впливають на організм

Однак, при частому і надмірному вживанні гриби здатні зробити негативний вплив на стан органів шлунково-кишкового тракту, відзначають медики.

Корисні властивості грибів залежать від їх виду, місця зростання і ряду інших чинників. Харчова цінність безпосередньо залежить від їх віку. Молоді гриби – найсмачніші і поживні. Найбільш корисним можна назвати білий гриб, так як він має приємний смак і аромат, ніжною м’якоттю, стійкою до зберігання і транспортування, і прекрасно сушиться на зиму.

Фахівці підкреслюють, що ставитися до вибору місця збору грибів варто вкрай відповідально, так як вони можуть збирати шкідливі речовини, що містяться в грунті. Зокрема, в першу чергу необхідно розрізняти їстівні та помилкові гриби, а збирати їх потрібно лише далеко від жвавих трас. При приготуванні обов’язково піддавати продукт термічній обробці.



А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua