Лікарі назвали їжу, яка допоможе врятувати від важких захворювань, попередить ризики розвитку і врятує при гастриті, і при артриті, пише Країна здоров’я.

Фахівці повідомляють, що при гастриті, і при артриті дуже важливо вживати булгур. Він позитивно впливає на всі органи і системи організму. Він добре втамовує апетит і насичує організм вітамінами групи В, кальцієм, калієм, магнієм, залізом, фосфором і клітковиною.

Його радять вживати для профілактики артриту. Також він стане в нагоді тим, хто має серцево-судинні захворювання, через високий вміст вітаміну В6. Такий склад продукту дозволяє контролювати і попереджати розвиток захворювань.

Не менш корисний він для профілактики гастриту. Він очищає організм від токсинів, допомагає кишечнику працювати і сприяє зростанню корисних бактерій.

Булгур сприяє зниженню ризику утворення каменів в жовчному міхурі.

Мікроелементи, які входять до складу крупи благотворно впливають на шкіру обличчя. У зв’язку з цим з булгура радять також робити маски і скарабеї для шкіри.