Онлайн TV FM радіо FM пауза

Івано-Франківський міський перинатальний центр отримав універсальне гінекологічне крісло. Відео

Здоров'я

Гінекологічне крісло встановили у кабінеті електрокардіографії, щоб забезпечити якісні медичні послуги жінкам з інвалідністю.

40-річна Алла Василишин з села Братківці розповідає, жінкам з інвалідністю часто відмовляють у проведенні оглядів через відсутність відповідного обладнання. Тому вона, народивши двох дітей, жодного разу не була на гінекологічному кріслі.

Клич маломобільних жінок почула Національна асамблея людей з інвалідністю та Український жіночий фонд. Вони придбали спеціальне гінекологічне крісло для міського перинатального центру.

Директор перинатального центру Сергій Стефанко каже, схоже обладнання у них було. Однак це крісло – має більше функцій, що значно полегшує надання медичних послуг жінкам з інвалідністю.

 Директор департаменту охорони здоров’я Ігор Дмитренко каже, усі медичні заклади області доступні маломобільним людям.

Наразі в Івано-Франківській громаді мешкає майже 6 тисяч осіб з інвалідністю. Серед них – понад чотири сотні жінок з інвалідністю 1 групи. Окрім того, за час повномасштабної війни у громаду переїхали більше тисячі маломобільних людей.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua