Онлайн TV FM радіо FM пауза

Івано-Франкіська міська рада написала звернення щодо скасування “червоної” зони карантину

Здоров'я

Депутати Івано-Франківської міської ради звернулися до Президента України, Міністра охорони здоров’я та голови Івано-Франківської ОДА щодо скасування безпідставно запровадженого «червоного» рівня епідемічної небезпеки в місті Івано-Франківську.

Про це повідомляє РАІ з посиланням на Івано-Франківську міську раду.

На засіданні Державної комісії ТЕБ та НС, яке відбулося 27 серпня 2020 року, місто Івано-Франківськ було віднесено до «червоного» рівня епідемічної небезпеки, що призвело до соціально-економічної напруги серед мешканців та підприємців міста Івано-Франківська.

«Червоний» рівень епідемічної небезпеки тягне за собою цілий ряд жорстких обмежень, що порушують конституційні права та свободи мешканців нашого міста та Івано-Франківської ОТГ, а саме: заборона роботи громадського транспорту,  торгово-розважальних центрів, кафе, ресторанів, розважальних закладів, спортзалів, фітнес-центрів, закладів культури, закладів освіти тощо. Припиняються планові госпіталізації в міських лікарнях , обмежуються масові заходи.

МОЗом було введено новий показник від якого комісія відштовхується проводячи карантинне зонування. А саме – заповнення ліжко-місць у лікарнях першої хвилі госпіталізації. Для міста Івано-Франківська цей показник не є до кінця об’єктивним, адже в лікарнях міста, окрім місцевих мешканців на лікування від COVID-19 перебуває чимало мешканців інших населених пунктів, які не входять до Івано-Франківської ОТГ.

Ми, депутати Івано-Франківської міської ради, з метою дотримання конституційних прав та свобод людини і громадянина, передбачених Конституцією України, а саме: дотримання права на підприємницьку діяльність та працю і можливість заробляти на життя, забезпечення гарантування свободи пересування, права на охорону здоров’я, медичну допомогу, просимо:

  • у найкоротші терміни скасування рішення Державної комісії ТЕБ та НС від 27.08.2020 року, яким Івано-Франківськ було віднесено до «червоного» рівня карантинної загрози, як такого, що суперечить ст. 32 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб»;
  • скасувати постанови Кабінету міністрів України від 22.07.2020 № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», як такої, що суперечить статтям 7, 22, 42, 43  Конституції України;
  • переглянути методику встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території міста Івано-Франківська відповідно до показників захворюваності на COVID-19 визначених постановою Кабінету міністрів України від 22.07.2020р. № 641 (зі змінами).

Дане звернення схвалено на позачерговій 44 сесії Івано-Франківської міської ради 31 серпня 2020 року.

Вірус є, є хворі – і це факт. Але оці своєрідні зонування суперечать здоровому глузду і ґрунтуються не на достовірних фактах.Адже судять щодо заповненості наших лікарень. Але є незаперечний факт. Наші лікарні приймають пацієнтів з області, з районів. А це впливає на заповненість.Вочевидь, комусь вигідно ділити країну і “закривати” саме Західну Україну: Франківськ, Чернівці, міста Львівської області”, – зазначив Руслан Марцінків.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua