Онлайн TV FM радіо FM пауза

Ідеальний інгредієнт для овочевих салатів (Change.ua)

Отже, як пише видання інформує видання Сhange.ua, науковці назвали поєднання, яке дозволяє нашому організму отримати якомога більше антиоксидантів. Виявилося, що овочі варто їсти з курячими яйцями, пише maximum.fm

Згідно з даними, які були отримані американськими вченими з Університету Пердью, при вживанні овочів разом з яйцями значно підвищується засвоєння організмом корисних речовин.

Зокрема, кількість антиоксидантних речовин каротиноїдів, що містяться в помідорах, салаті та моркві при їх вживанні разом з яйцем може бути збільшено до дев’яти разів, уклали фахівці.

Учені проводили експерименти, під час яких чоловіки їли овочевий салат, але з варіаціями: салат не містив яєць і містив різну кількість яєць. Виявилося, що при додаванні в салат яєць в організмі збільшувалася поглинання бета-каротину, альфа-каротину, лікопіну, лютеїну і зеаксантину. При цьому джерелом лютеїну і зеаксантину був саме яєчний жовток, а всі інші речовини містилися в овочах.

Фахівці рекомендують скористатися цією порадою і обов’язково додавати в овочеві салати курячі яйця. Вони нагадали, що бета-каротин, який міститься в моркві, перетворюється в організмі на вітамін А, який допомагає підтримувати хороший зір і сильну імунну систему. У свою чергу лікопін, який міститься в помідорах, сприяє зниженню ризику раку легенів, раку простати, раку шлунка.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua