Онлайн TV FM радіо FM пауза

Як вибрати авокадо до вашого столу (Країна здоров’я)

Авокадо містить ненасичені жирні кислоти, багато вітаміну Е, калію і фолієвої кислоти, а також вітаміни групи В, С, К, магній, цинк, залізо, калій, марганець, фосфор. Це робить його одним з найбільш корисних плодів, який фахівці рекомендують включати в раціон всім, повідомляє Країна здоров’я.

Вибрати авокадо не так просто – стиглі плоди зберігаються недовго і дуже тендітні, тому авокадо везуть до нас зеленими, а дозрівають вони на прилавках магазинів. Якщо авокадо не потрібен вам прямо зараз, можна купити зелений – він дозріє приблизно за 5 днів. Такий авокадо світло-зеленого кольору і дуже твердий на дотик.

Стиглий авокадо буде темно-зеленого, або коричневого кольорів – в залежності від сорту. Будьте уважні – коричневими можуть бути каліфорнійський авокадо або хаас. Якщо вам попався коричневий авокадо інших сортів, брати його не варто – це говорить про те, що плід перележав. Швидше за все, його м’якоть вже непридатна для вживання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи може авокадо втамувати відчуття голоду?

Ступінь зрілості авокадо визначається по його кольору – чим світліше, тим авокадо менш зрілий, а також по м’якості. Зрілий авокадо повинен бути м’яким – при натисканні м’якоть під шкіркою легко продавлюється.

Шкірочка повинна бути пофарбована рівномірно, без слідів псування. Авокадо повинен бути цілим – ці плоди дуже швидко псуються. На повітрі м’якоть досить швидко чорніє і втрачає свої смакові властивості. Купувати нарізані плоди не варто.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua