Онлайн TV FM радіо FM пауза

Як позбутися головного болю (Народна правда)

Лікарі не рекомендують покладатися на “чарівну” таблетку.

Як повідомляє НАРОДНА ПРАВДА з посиланням на “Te.20minut”, невропатологи категорично відмовляються радити якусь одну відносно безпечну таблетку від головного болю.

Перш ніж купувати знеболююче, лікарі радять як мінімум поміряти тиск. А найкраще — проконсультуватися з лікарем і навіть пройти УЗД судин головного мозку чи рентген.

Невропатолог Світлана Стоян наголошує, що причин головного болю може бути дуже багато.

“Людина може зголодніти, перевтомитися, надміру попрацювати за комп’ютером. Тут навіть таблеток не потрібно — достатньо поїсти, відпочити, піти на свіже повітря, вгрітися на дивані чи випити заспокійливого чаю. Наприклад, в холодну пору року багато людей скаржаться на головний біль. Люди ходять без шапок, судини на холоді спазмуються, тому й болить голова. Також легко заробити менінгіт, вибігши на вулицю з мокрою головою”, – говорить лікар.

За словами Світлани Стоян, просто піти в аптеку і попросити “щось від голови” — це дико і безграмотно.

“Нема однієї універсальної таблетки. До того ж, дія різних засобів залежить від дози. Навіть на перший погляд банальне знеболювальне треба приймати після консультації чи обстеження в лікаря”, – зазначає невропатолог.

Якщо людина знає, що не має якихось особливих застережень до ліків, то разово без консультації лікаря, можна приймати аспірин чи налгезин, коли голова болить від високої температури та інтоксикації при грипі чи застуді, парацетамол можна прийняти, коли температура тримається вище 39 градусів.

Диклофенак можна разово прийняти, коли болі пов’язані з остеохондрозом чи людину продуло. Знеболююче з кофеїном допоможе, коли головний біль пов’язаний з пониженням тиску, а з спазмолітиком — коли голова болить при зміні погоди.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що вітамін C може стати причиною важких розладів здоров’я і призвести до утворення каменів у нирках, порушення функції серцево-судинної системи, порушення сну та функцій центральної нервової системи.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua