Онлайн TV FM радіо FM пауза

Як овочі шкодять здоров’ю (Країна здоров’я)

Корисні овочі в певних випадках можуть виявитися для організму шкідливими – вони набувають властивостей, негативно впливають на здоров’я. Медики розповіли, з якими овочами слід бути дуже обережними, інформує Країна здоров’я.

Фахівці звертають загальну увагу на картоплю. Для здоров’я корисною є молода картопля, але вона доступна лише в певний сезон. Чим довше зберігається картопля і чим старішою вона стає, тим вищий її глікемічний індекс, пов’язаний з властивістю продукту підвищувати цукор в крові.

Баклажани. При виразковій хворобі, гастриті або схильності до розладів шлунку краще виключити баклажани з раціону. У баклажанах міститься багато важко перетравлюваних волокон – при недостатньо міцному шлунку їх вживання напевно зашкодить самопочуттю. Крім того, в шкірці овоча є соланін, негативно впливає на нервову систему.

Також медики розповіли про підступність петрушки. Виявилося, що ця зелень аж ніяк не безневинна для здоров’я. Петрушка може активно збирати шкідливі нітрати і її вживання може спровокувати появу судом, мігрені, хвороб нирок і печінки.

Незважаючи на безліч корисних властивостей болгарського перцю, деяким людям даний овоч протипоказаний. Груба клітковина, що входить до його складу, може нашкодити тим, у кого присутні виразка, гастрит або геморой. Також перець сприяє зниженню артеріального тиску, тому людям з гіпотонією він не підійде. Утриматися від вживання перцю також варто алергікам через надмірну кількість вітаміну С і ефірних масел.

Крім цього, медики виділили шпинат. За їх словами, в ньому міститься багато щавлевої кислоти, що шкідливо для страждаючих недугами печінки і нирок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фрукти та овочі, які рятують від раку

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua