Онлайн TV FM радіо FM пауза

Сім корисних порад, як уникнути переїдання під час свят

Здоров'я

Попереду в українців ще чимало святкувань і смачних наїдків на столах. А ще зустрічей з близькими і рідними. І нікому не хочеться зіпсувати такий гарний родинний час поганим самопочуттям. Адже переїдання це перш за все не про зайві кілограми, а про здуття живота, печію, втому і безсоння.

Тримайте прості поради від Центру громадського здоров’я, які допоможуть не переїдати під час свят:

❌ Не намагайтеся не їсти цілий день перед застіллям, а потім споживати багато страв за один раз. Це дуже погана ідея.
✅ Наповніть святковий стіл здоровими стравами. Використовуйте в рецептах багато овочів і цільнозернових продуктів, обирайте нежирне м’ясо птиці або рибу. Салати заправляйте рослинними оліями. Навіть у період новорічних свят не забувайте про тарілку здорового харчування!
✅ Обмежте споживання оброблених продуктів, які містять багато жиру, солі та цукру.
❌ Не відволікайтеся під час застіль. Багато родин люблять вмикати телевізор для фону, але це заважає сповна насолодитися їжею, відчути її смак та зрозуміти, що ви наїлися.
✅ Уникайте зневоднення, пийте достатньо води. Також віддайте перевагу напоям без цукру. Пам’ятайте, що алкогольні напої достатньо калорійні. Й ВООЗ наголошує: безпечної дози алкоголю не існує!
✅ Більше рухайтеся. Будь-яка фізична активність, яка вам подобається, буде корисною для організму, адже допоможе позбутися зайвих калорій.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua