Онлайн TV FM радіо FM пауза

Як хода людини пов’язана з її здоров’ям (Народна правда)

По темпу ходьби, по тому, як людина рухається, можна зробити висновок про її загальне здоров’я і можливі хвороби, стверджує лікар Олександр М’ясников.

Про це повідомляє НАРОДНА ПРАВДА з посиланням на Новини Ю.

Спеціаліст може припустити наявність хвороб у людини, дивлячись на ходу, повідомив Мясников. За його словами, здорова людина без зусиль ходить швидко і рівно. Якщо в процесі ходьби виникають проблеми з різними аспектами здорової ходи, це може вказувати і на проблеми зі здоров’ям.

«Темп ходьби і кількість кроків за хвилину говорять про тривалість життя. Якщо людина ходить не поспішаючи, повільно, перевалюючись, значить, тонус м’язів у нього слабкий, суглоби не розроблені, і життєвої енергії в ньому менше », – сказав доктор Мясников.

Лікар назвав особливості ходи у людей, які можуть бути сигналами про погане здоров’я і захворюваннях. Наприклад, хода дрібними кроками, зауважив Мясников, говорять про проблеми в стегнах і колінах, або про хворобу Паркінсона. Підстрибуюче хода вказує на перенапруження литок.

Шаркающая хода, на думку лікаря, відображає проблеми з хребтом і центральною нервовою системою. Волочіння ноги може бути знаком перенесеного інсульту, хода на напівзігнутих ногах може бути ознакою суглобового захворювання – остеоартриту, додав Олександр М’ясников.

Якщо при ходьбі після вірусної інфекції в ногах відчувається слабкість, це може бути симптомом небезпечної хвороби, попереджає доктор. Також важливо звертати увагу на так звану переміжну кульгавість, яка проявляється у вигляді зупинок від виникаючих в ногах болів при нормальному темпі ходьби. Дане явище, пояснив Мясников, може говорити про наявний атеросклероз, при якому у людини «забиті артерії, а м’язам не вистачає кровопостачання і кисню».

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua