Онлайн TV FM радіо FM пауза

Як часто потрібно прати постільну білизну (Країна здоров’я)

Фахівці рохповіли про частоту прання постільної білизни, інформує Країна здоров’я.

За їхніми словами, людина третю частину свого життя спить, природно в своїх спальних місцях, які застеляються постіллю. Щоночі з людського тіла на ліжку прокидаються дрібні частинки клітин шкіри.

Деякі люди, кажуть дерматологи, настільки рідко перуть постільну білизну, що буквально перетворюють постільні приналежності в “сади” по вирощуванню бактерій.

У ліжку після сну залишаються не тільки крихти шкіри, тут скупчуються частинки пилу, лупа з голови, залишки косметичних засобів і так далі. Саме ліжко – ідеальне середовище для життя бактерій.

Дерматологи кажуть, що білизна необхідно регулярно прати, особливо наволочки. Саме наволочки пероть 2 або 3 рази на тиждень. За словами дерматологів, наволочки накопичують патогени, які сприяють висипань на обличчі або виникнення прищів. Також, фахівці відзначають, що простирадла і підковдри перуть один раз на 7 днів. Особливо це необхідно робити алергікам.

Хоча, дерматологи відзначають, що підодіяльник необхідно прати раз в 14 днів. Крім того, кажуть вони, матраци і подушки бажано міняти кожні шість місяців. Для цього їх здають в хімчистку.

Фахівці кажуть, що ванни або душ перед сном допоможуть позбавити від більшого поширення бактерій з тіла. Також водні процедури мають здатність допомоги до швидкому засипанню.

Люди, які перуть білизну рідко, можуть захворіти на астму, акне, алергіями або захворюваннями шкіри.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua