Онлайн TV FM радіо FM пауза

Група крові і онкологічні захорювання (Znaj.ua)

Фахівці Каролінського університету з’ясували, що власники першої групи крові набагато рідше хворіють на рак. Про це повідомляє Znaj.ua з посиланням на Clutch.

Щоб прийти до такого висновку, науковці протягом 35 років вели спостереження за станом здоров’я майже 1,1 мільйона осіб.

В результаті було виявлено, що між групами крові та ризиком захворіти на рак існують різні кореляції.

Зокрема, у власників другої групи крові підвищений ризик розвитку раку шлунка. У людей з третьої і четвертої груп крові спостерігається найвищий ризик раку підшлункової залози.

А ось володарів першої групи крові можна назвати щасливчиками – саме вони краще захищені від виникнення раку. Однак ці люди частіше за інших хворіють на гастрит, виразку шлунка і іншими хворобами шлунково-кишкового тракту.

Нагадаємо, що експерти вважають, що група крові впливає на тривалість життя людини. Надані дані дослідження свідчать про те, що набори антитіл, еритроцитів і антигенів визначають, які шанси у людини дожити до глибокої старості.

Як повідомляв портал Знай.ua, канадські вчені помітили зв’язок між підвищеним інсуліном в крові і онкологічними захворюваннями.

Також портал Знай.ua писав, що вчені зі Школи громадської охорони здоров’я Джона Хопкінса в Балтіморі, США, визначили, що ризик ранньої смерті від різних проблем здоров’я можна зменшити на 25%.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua