Онлайн TV FM радіо FM пауза

Доктор Комаровський попередив про небезпеку вітрянки (Znaj.ua)

Доктор Комаровський, який є чи не найвідомішим українським педіатром, дав відповіді на питання батьків про вітрянку у дітей. Він розмістив на своїй сторінці в Instagram відео з вичерпним поясненням щодо захворювання, пише Znaj.ua.

Відомий педіатр пояснив своїм підписникам, які шанси захворіти вітрянкою після контакту з хворим. Саме це питання батьки дуже часто задають Комаровському.

Євген Комаровський

Лікар Комаровський пояснив, що є неможливим перебувати у дитячому колективі, наприклад дитсадочку, де хтось із дітей хворіє вітрянкою, і в результаті не підхопити захворювання.

Експерт припускає, що у такому разі мінімум – це легка форма вітрянки і найімовірніше дитина нею перехворіє. Комаровський детальніше пояснив батькам, що мається на увазі під “контактом із хворим”.


Вітрянка у дитини
“Дуже часто під словом “близько не контактував”, люди мають на увазі: не цілувався, не сиділи і не їли за одним столом. Якщо в групі була дитина з вітрянкою, значить всі контактували. Тому, якщо у вас в дитячому саду двічі була вітрянка, а ви не захворіли, значить ви просто не помітили ті кілька прищів, які були, і у вас просто вітрянка протікала легко”, – говорить він. Євген Комаровський
Євген Комаровський

Комаровський дав настанови батькам, як діяти у разі, коли в дитини появилися симптоми хвороби. Він попереджує, що самолікування допускається, але лише не в усіх випадках. Наприклад, якщо у дитини виникають симптоми, яких раніше не було ніколи, тоді в обов’язковому порядку треба звертатися до лікаря.

Нагадаємо, раніше доктор Комаровський відповів на питання, яке турбує батьків

Популярні новини зараз:

Комаровський різко звернувся до молодих матусь

Комаровський закликав українців робити щеплення собі і дітям

Рік англійської мови в Україні

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua