Онлайн TV FM радіо FM пауза

Дієтологи назвали продукт, який допоможе побороти підвищений тиск (Народна правда)

Американські вчені у ході дослідження виявили продукт, який запобігає гіпертонії.

Як повідомляє НАРОДНА ПРАВДА з посиланням на “Medikforum”, фахівці з Бостона виявили, що споживання 100 грамів білку на день значно знижує ризик розвитку гіпертонії.

Гіпертонія є одним з найбільш поширених факторів ризику інсульту, а також багатьох форм серцево-судинних захворювань, особливо при надмірній масі тіла, констатують вчені.

Наукові фахівці з Бостона з’ясували, що люди, в раціоні яких досить білка (не менше 100 грамів на добу в середньому), мають набагато менше виражену схильність до розвитку гіпертонії в порівнянні з людьми, які споживають мало білка.

Дослідники аналізували споживання білка, протягом 11 років спостерігаючи за групою добровольців. В результаті вчені прийшли до висновку, що споживання білка може грати дуже впливову позитивну роль в довгостроковій профілактиці гіпертонії.

Зокрема, в ході дослідження було виявлено, що люди, які споживали більше білка, тваринного або рослинного походження, відрізнялися найбільш низькими показниками систолічного і діастолічного тиску. Вперше ця особливість була зафіксована фахівцями після 4 років спостереження. У наступні роки вона зберігалася тенденційно.

Резюмуючи, автори проекту відзначили, що «дієта, яка характеризується високим споживанням клітковини і високим споживанням білка, зменшує ризик гіпертонії на 40-60%».

Нагадаємо, раніше НАРОДНА ПРАВДА повідомляла, що деякі продукти можуть знизити високий тиск без зайвих зусиль не гірше лікарських засобів. Лікарі, після проведених досліджень, розповіли про дієвий продукт, який допоможе у боротьбі з недугою без ліків.

Також ми повідомляли, що один єдиний продукт, який ви з’їдаєте на сніданок може знизити тиск на цілий день. До такого висновку прийшли три незалежних групи вчених в результаті проведених експериментів.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua