Науковці розділили досліджуваних осіб на дві групи. Першій пропонували перед виконанням важливої роботи випити просто кави, другим – той же напій, але в поєднанні з молоком або гарячим шоколадом. Потім вимірювали ступінь нервового напруження, фізіологічні показники і здатність до концентрації при виконанні роботи.
Було встановлено, що ті, хто випив просто кави без нічого, збільшили ступінь нервозності, що погіршило загальні показники працездатності. У той час як друга група практично не помітила впливу кофеїну від випитої чашки кави, але це компенсувалося збільшеною зосередженістю на поставленому завданню і швидкістю вирішення проблем.
Вчені пояснюють ефект тим, що сам по собі кофеїн виступає як жорсткий стимулятор, що викликає побічні ефекти у вигляді тремору кінцівок, підвищення тиску, головного болю і труднощі з концентрацією уваги. У той час як присутність молока або какао-продуктів пом’якшує різкий вплив отриманої дози кофеїну.
Чи корисно поєднувати каву з молоком?
А яка ваша реакція?
+1
+1
+1
+1
+1
+1
+1