Онлайн TV FM радіо FM пауза

Чому влітку треба пити менше кави (Країна здоров’я)

Фахівці не рекомендують пити каву в спеку і пояснюють це можливими небезпечними наслідками для серцево-судинної системи, пише видання Країна здоров’я.Так, лікар-дієтолог Олена Соломатіна радить повністю відмовитися від кави на літо.

За словами експерта, влітку наша серцево-судинна система і так переносить великі навантаження. Все через жири, духоту, а десь і високої вологість. Якщо до всього цього додати ще й каву, то судини можуть не перенести подібного удару.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як кава впливає на фізичні тренування?

Крім того, кава відома своїм сечогінним ефектом, тобто здатна виводити воду з організму. В умовах спеки це також перетворюється в вкрай негативну властивість. Справа в тому, що влітку ми і так втрачаємо багато рідини повітряно-крапельним шляхом і за рахунок потовиділення, так що вживання кави погіршує ситуацію і призводить до зневоднення. У такому стані організм схильний до утворення тромбів, високий ризик теплого удару. Все це може привести до сумних наслідків. Особливо від вживання кави влітку дієтолог застерегла літніх людей.

Також Соломатіна запропонувала кілька напоїв, які корисно пити під час спеки. Наприклад, такими є морси або узвари із сухофруктів. Ну і, звичайно, найбільш корисна під час спеки звичайна вода. При цьому пити її літрами експерт не радить – краще робити кілька ковтків кожні 20-30 хвилин. Також в воду можна що-небудь додати – лайм, м’яту або імбир.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua