Онлайн TV FM радіо FM пауза

Брокколі для профілактики діабету (Країна здоров’я)

Зелені овочі, особливо брокколі, допомагають в боротьбі з діабетом 2 типу. Сульфорафан, що міститься в ній, може не тільки допомогти знизити ризик діабету 2 типу, але і зменшити прояви симптомів у тих, хто вже захворів. Тому, якщо ви діабетик, намагайтеся з’їдати порцію брокколі щодня, пише Країна здоров’я.
Дослідження проведене на щурах, показало, що сполука сульфорфана зменшувало кількість глюкози, що продукується культивованими клітинами печінки, і звертало аномальну експресію генів. Дослідження було опубліковане в журналі Science Translational Medicine, і проведено Аннікою Аксельссон і її колегами з Діабетичного центру Університету Лунда у Швеції.
Після дослідження на тваринах, вчені вивчили вплив екстракту паростків брокколі на людей у ​​яких діагностований діабет 2 типу.

“Вони виявили, що люди, які вживали екстракт броколі, показали значне зниження рівня глюкози в крові натще в порівнянні з тими, хто його не вживав. Рівень глюкози в крові натще у цих пацієнтів знизився на 10% в порівнянні з іншими групами. Їх організм зміг контролювати рівень глюкози і знизити вироблення глюкози “, – пише видання Foods For Better Health.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua