Онлайн TV FM радіо FM пауза

Алергологи оприлюднили прогноз на тиждень (УНН)

УНН. З 28 червня по 4 липня зберігається помірний та високий ризик виникнення симптомів алергії. Про це повідомляє УНН з посиланням на дані Європейської аероалергенної мережі.

Особливо – на північному заході України, де концентрації пилку злаків будуть високими та помірними, і майже не прогнозують дощів.

Натомість, у Криму та у південних регіонах, де злаки відцвітають швидше, концентрації їх пилку знижуються до низьких та помірних.

На додачу, інший важливий алерген літа, спора альтернарія, тільки нарощує обертів, і її концентрації по всій Україні, у тому числі – у приморських регіонах, перевищуватимуть клінічно значущий поріг, провокуючи симптоми алергії у чутливих осіб.

Пилок рослин родини кропивових, до якої входять кропива та настінниця, реєструється у помірних та високих концентраціях у містах лісостепової зони України.

Дощі збільшують у повітрі концентрацію аскоспор, які, як і альтернарія, мають алергенні властивості. Їх кількість у повітрі у вологу погоду буде високою та дуже високою.

До високих значень підніматимуться й рівні неалергенного кладоспоріуму.

У атмосфері також реєструватимуться спори епікоккуму, плеоспори та стемфіліуму, що мають перехресну алергенність з альтеранарією, а також копрінусу, сажкових та іржавинних грибів й аспергілу/пеніцилу.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua