Онлайн TV FM радіо FM пауза

13 хвилин на день можуть продовжити життя (Країна здоров’я)

Зовсім не потрібно витрачат щоденно багато годн на виснажливі заняття у спортзалі. Вам знадобиься всього 13 хвилин вільного часу, пише Країна здоров’я.

Американські вчені з’ясували, що фізичні навантаження тривалістю 13 хвилин на день можуть продовжити життя на три роки. Дослідження доводить, що багатогодинні щоденні тренування в спортзалі зовсім не потрібні для того, щоб отримати реальні практичні переваги для здоров’я. Експерти давно попереджали, що люди побоюються фізичної активності в спортзалі, яка вимагає від них підйому ваг або використання тренажерів. Багато хто пояснює це тим, що вони просто не витримують тренувань, а у кого-то не вистачає на це часу.

І ось тепер одна з американських страхових компаній зібрала інформацію по 140 000 чоловік з різних країн світу. Вона показала, що рідко постають з дивана люди збільшували своє тривалість життя на три роки, якщо приділяли спорту не більше 90 хвилин на тиждень протягом 12 місяців. А це близько 13 хвилин на день, що складає еквівалент невеликої пробіжки або катання на велосипеді, або просто роботи з газонокосаркою. Якщо ж людина витрачав на спорт 25 хвилин на день, то тривалість її життя збільшувалась на 4 роки. У разі збільшення фізичних навантажень щодня на 4 хвилини додатково (30 хвилин на день), що становить еквівалент трьох годин на тиждень, тривалість життя виростала ще на 1,7 року.

На жаль, багато хто з нас не прислухаються до цих рекомендацій і продовжують вести малорухливий спосіб життя, вживаючи велику кількість продуктів цукром. Все це призводить до зростання епідемії діабету, серцево-судинних і злоякісних хвороб. Згодом люди після 60 дивуються, звідки у них береться така кількість самих різних недуг, хоча до цього вони десятиліттями не приділяли жодної уваги власному організму.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua