Онлайн TV FM радіо FM пауза

Двоє прикарпатців стали призерами чемпіонату Європи із вільної боротьби. Відео

Новини

Вихованці Академії боротьби Прикарпаття імені Василя Федоришина стали призерами Чемпіонату Європи із вільної боротьби. Андрій Джелеп став срібним призером турніру, а Ігор Никифорук виборов бронзову нагороду.

З 19 по 25 квітня у Варшаві тривав чемпіонат Європи зі спортивної боротьби. На турнірі у складі збірної України в категорії 61 кілограм виступив студент Прикарпатського університету та вихованець Академії боротьби Прикарпаття Андрій Джелеп. Спортсмену вдалось завоювати срібну медаль. На шляху до нагороди Андрій поборов північного македонця, азербайджанця та грузина. У фіналі у складному поєдинку спортсмен поступився росіянину.

Бронзову медаль на чемпіонаті Європи у вазі до 70 кілограм виборов також вихованець Академії Ігор Никифорук. У поєдинку за третє місце він мав зустрітися із британцем. Утім суперник знявся з турніру – тож нагорода дісталась прикарпатцю.

Пишається спортсменами і їх тренер Іван Курилюк. Каже, хвилювався за своїх вихованців наче вперше. Адже змагання були складні та дуже важливі. За 30-літню історію дорослої боротьби на Прикарпатті таких результатів ще не було, каже президент Федерації вільної боротьби в Івано-Франківській області Едуард Прощук. Тож цими перемогами варто пишатись.

Загалом чоловіча українська збірна посіла друге місце в командному заліку на чемпіонаті Європи у Варшаві.  Українські спортсмени вибороли одне срібло і три бронзи.

А яка ваша реакція?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua