Онлайн TV FM радіо FM пауза

Завдяки підтримці Польщі в Івано-Франківську вдалось відкрили колективний центр розміщення переселенців

Новини

В Івано-Франківську підбили підсумки проєкту підтримки внутрішньо переміщених осіб “Покращення умов проживання та інтеграції біженців з територій, що безпосередньо постраждали від російської агресії”. В його рамках було закуплено обладнання та надано психологічну допомогу.

Нещодавно в Івано-Франківську відкрили колективний центр розміщення переселенців. Колись занедбану будівлю відремонтувала громада, а польська сторона забезпечила необхідним інвентарем. Зокрема сюди закупили кухонне обладнання, а також побутову техніку, бойлери й обігрівачі.

Нині тут повністю готовий лише один корпус, де мешкає близько пів сотні вимушених переселенців. Однак згодом сюди переїдуть ще сотня осіб, які зараз проживають у ліцеї №10.

Загалом, для покращення умов проживання та інтеграції переселенців польська сторона виділила фінансування у розмірі понад 26 тисяч євро. Окрім необхідного обладнання, у рамках проєкту, з постраждалими людьми працювали психотерапевти.

Станом на тепер у Івано-Франківській громаді зареєстровано понад 40 тисяч переселенців. І це лише офіційно. Кількість внутрішньо переміщених осіб, наголошує голова громади Руслан Марцінків, значно більша.

Ще два корпуси у цій будівлі планують відремонтувати до 26 грудня.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua