Онлайн TV FM радіо FM пауза

Не могли стояти осторонь: історії франківок – жінок-захисниць. Відео

Новини

Вона покинула все, бо не могла стояти осторонь. Журналістка Наталія Коцкович після десятків матеріалів про загиблих на Сході воїнів зрозуміла, що теж повинна бути там. І не в ролі кореспондента, а захищати рідну землю.

Тож без вагань у 2014 році стала добровольцем батальйону “Азов”. Утім, своя боротьба тривала й тут – в Івано-Франківську, і без волонтерів втрат було б ще більше. Однією з перших на допомогу кинулась Олександра Бабецька.

2014 рік. Наталія Коцкович працює журналістом і практично щодня пише трагічні матеріали про війну на Сході та загиблих бійців. Після Іловайської трагедії вона розуміє, що не може стояти осторонь – збирає речі та їде на фронт. Про своє рішення рідним не розповідала до останнього. Нині навіть страшні миті на Сході, а їх у було чимало, Наталя згадує з посмішкою.

Олександра Бабецька нині працює у патрульній поліції. Коли почалась війна – однією з перших  стала у волонтерський стрій.

Разом з колегами-патрульними Олександра їздила на Схід. Там зустрічалась з бійцями. Розповідає, у їхніх очах бачила не лише сміливість, а й біль. Саме мужність захисників надихнула Олександру Бабецьку стати у лави патрульної поліції.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua