Онлайн TV FM радіо FM пауза

Захисник з Надвірнянської громади, Василь Тежигор отримав орден “За мужність” III ступеня

Новини

Коли почалася повномасштабна війна, Василь Тежигор з Надвірнянської громади працював у Німеччині. Проте повернувся в Україну і вже 19 березня пішов до війська. Про це йдеться на сторінці Надвірнянської міської ради.

Спершу Василя направили на Закарпаття, у Державну спеціальну службу транспорту, що займається охороною мостів і тунелів. Там він шукав варіанти, як потрапити на передову.

«Тоді якраз почали формувати штурмові роти з добровольців. Тож ми потренувалися і поїхали до морпіхів, у 503-тю, – продовжує він. Перший наш вихід був під Водяним і Опитним, недалеко від аеропорту. Потім були під Вугледаром, штурмували ліс під Кліщіївкою, де мене й поранило», – розповідає Василь.

1 липня 2023 року військовослужбовець отримав масштабні поранення та втратив ногу на фронті через які проходить довготривале лікування, реабілітацію та вчиться ходити на протезі. Свій мотив повернутися з Європи Василь пояснює просто: “Так треба було. А як інакше?”

Але Герой не втрачає ентузіазму й міркує про майбутнє України:

«Якщо ми виграємо війну, то буде добре. А якщо війна закінчиться перемир’ям, або без повернення територій – тяжко буде, згодом війна знову почнеться. Якщо виграємо, перестануть красти і буде повага до людей, все нормалізується».

Василь вважає, що дотепер черги мають стояти в ЗСУ. Люди мають або воювати, або помагати армії.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua