Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Калуші можуть припинити електропостачання на об’єктах ТОВ «Карпатнафтохім»: що це означатиме для міста

Новини

На позачерговому засіданні міської комісії з питань ТЕБ та НС, яке відбулось 14 грудня, обговорили термінові заходи, спрямовані на недопущення припинення електропостачання на об’єкти ТОВ «Карпатнафтохім».

На порядок денний винесено одне питання – «Про недопущення виникнення надзвичайної ситуації у зв’язку з можливим припинення електропостачання на об’єктах ТОВ «Карпатнафтохім». Про це стало відомо зі сторінки голови Калуської громади Андрія Найди.

Заступник генерального директора підприємства Ярема Рудик повідомив про можливе припинення електроживлення електроустановок товариства з 30 грудня поточного року. Про це йдеться у листі від НЕК «Укренерго».

Враховуючи те, що ТОВ «Карпатнафтохім» надає послуги з централізованого водопостачання і водовідведення для Філії «Калуська ТЕЦ» ТОВ «Костанза», яка забезпечує теплопостачання населенню громади, то припинення водопостачання до Калуської ТЕЦ може спричинити її зупинку, а, відповідно, припиниться і теплопостачання мешканцям громади.

Також ТОВ «Карпатнафтохім» надає послуги з централізованого водовідведення КП «Калуська енергетична компанія», яка надає послуги з водопостачання і водовідведення жителям громади.
Припинення приймання ТОВ «Карпатнафтохім» на очистку стічних вод від КП «Калуська енергетична компанія» призведе до припинення водопостачання та водовідведення для всіх жителів та суб’єктів господарювання в м. Калуші.

Крім того, ТОВ «Карпатнафтохім» є хімічно-небезпечним об’єктом І ступеня і зупинка роботи його цехів може спричинити виникнення аварійних ситуацій та призвести до непередбачуваних наслідків в осінньо-зимовий період.

За результатами слухання та обговорення проблематики ухвалено рішення доручити управлінню економічного розвитку міста Калуської міської ради до кінця дня 14 грудня підготувати звернення до НЕК «Укренерго» та ДПЗД «Укрінтеренегро» щодо недопущення припинення електропостачання на об’єкти ТОВ «Карпатнафтохім», а також – підготувати звернення до Голови Івано-Франківської ОВА Світлани Онищук щодо сприяння у вирішенні питання недопущення відключення об’єктів ТОВ «Карпатнафтохім» від електропостачання.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua