Онлайн TV FM радіо FM пауза

Спалювання сухої трави: на Прикарпатті рятувальники ліквідували понад 300 пожеж у минулому році. Відео

pozhezhasuhoitravi - Спалювання сухої трави: на Прикарпатті рятувальники ліквідували понад 300 пожеж у минулому році. Відео - rai.ua Новини

На Прикарпатті горить суха трава. За минулий рік, прикарпатські вогнеборці ліквідували понад три сотні пожеж сухої трави.

Як тільки зійшов сніговий покрив, до рятувальників щоденно почали поступати повідомлення про загоряння сухої трави. Так, тільки впродовж трьох днів нового року, рятувальники ліквідували 10 пожеж площею 3000 м.кв. Найбільше загорянь виникло у Калуському та Надвірнянському районах. Зокрема в селі Лойова горіла суха трава на відкритій території на площі 700 м.кв. Також були випадки пожеж в Івано-Франківському районі. Такий вогонь через пориви вітру дуже швидко поширюється територією.

Крім того, рятувальники нагадують, що за самовільне спалювання сухої трави, опалого листя та інших рослинних залишків, громадянам загрожує штраф, розміром від 3 060 грн до 6 120 грн. Для посадових осіб розміри штрафу будуть від 15 300 грн до 21 420 грн. За ті ж самі дії, вчинені на території заповідників, паліям загрожує штраф від 6 120 грн до 12 240 грн.

До слова, впродовж минулого року на території Прикарпаття виникло понад  350 пожеж сухої трави. Тож рятувальники закликають громадян бути свідомими і не палити суху траву. На гасіння таких пожеж затрачається значний як і матеріальний ресурс так і сили рятувальників. У ДСНС наголошують, що у 90% випадків виникнення таких пожеж причиною є людська недбалість.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua