Онлайн TV FM радіо FM пауза

За український театральний Оскар змагаються 12 найкращих вистав українських театрів

Новини

З 1 до 9 грудня триває фінальний етап 5 Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА». Цьогоріч за українського театрального Оскара змагаються 12 найкращих вистав українських театрів. 3 і 4 грудня фестиваль пройшов в Івано-Франківську. Свої вистави зіграли франківський, харківський та одеський драмтеатри.

Франківський драмтеатр вже двічі був переможцем Премії. А цьогоріч театрали представлені у номінації «За найкращу виставу на перетині театральних жанрів, мистецького синтезу і української війни» з виставою «Лісова пісня на полі крові».

Одеський музично-драматичний театр представлений у номінації «За найкращу виставу-рефлексію на події російсько-української війни». Це п’єса під назвою «Саша, винеси сміття».

Член журі, представник Італії Себастіан Шварц зізнається, він дуже хотів приїхати та зрозуміти, як український театр зараз рефлексує на те, що відбувається в країні:

«Я хотів побачити, яких авторів ви зараз обираєте для інсценізації, які вистави, які твори ви показуєте глядачеві. І як глядач сприймає ці вистави. І мене надзвичайно вразила учорашня вистава Харківського театру. Я був приголомшений тим кусючим, темним сарказмом, який може собі дозволити, мабуть, лише театр  зі східної частини України. І мені було дуже цікаво зрозуміти як західна публіка реагуватиме на цей матеріал».

Церемонія нагородження лауреатів 5 фестивалю премії ГРА відбудеться у Києві 9 грудня.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua