Онлайн TV FM радіо FM пауза

За рік на Коломийщині у пожежах загинуло 12 осіб: рятувальники наголошують на правилах безпеки

Новини

З приходом зими збільшується кількість пожеж. Протягом 2023 року загинуло уже 12 осіб. Тому на Коломийщині рятувальники проводять рейди населеними пунктами району. Розповідають при зустрічі про дотримання техніки безпеки та роздають пам’ятки для мешканців осель.

Головне – не залишати без нагляду ні піч, ні електрообігрівальні прилади. – кажуть рятувальники. А також не довіряти цю справу неповнолітнім дітям. Ті, хто використовує пічне опалення мають контролювати чистоту коминів, і чи до них не торкаються горючі матеріали.

Завітали того дня рятувальники і до оселі пані Мирослави. Вона каже, що зараз це дуже корисно, адже всі варто знати як правильно палити піч та користуватись газовими приладами.

Староста Шепарівців Ірина Муцак каже, що такі рейди відбуваються щорічно і вони дають свої результати.

«Переважно здійснюємо таку пояснювальну роботу у тих будинках, де люди користуються твердим паливом. Як бачимо, люди задоволені і дякують, що працівники приходять. Адже є такі, що наприклад. не знають, що не можна розпалювати у печі бензином чи соляркою».

Тож рятувальники застерігають населення, що не можна сушити одяг на печі, а біля топки має бути металевий лист 50 на 50 см для того, щоб іскри падали не на горючу поверхню.

Практично у всіх селах Коломийської громади такі рейди відбулися.Тепер рятувальники планують виїжджати на Городенківщину та Снятинщину.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua