Онлайн TV FM радіо FM пауза

Вже третій клас безпеки відкрили у Івано-Франківську

Новини

Цього разу приміщення для тематичних уроків з’явилось в укритті ліцею імені Пулюя. Тут дітей навчатимуть поводитись з вибухонебезпечними предметами, надавати першу домедичну допомогу та розповідатимуть про правила дорожнього руху. І якщо раніше у школах старшокласники вже проходили медико-санітарну, і військову підготовки – то зараз у цьому класі основам безпеки вчитимуть навіть першачків, розповідає директор ліцею Мирослав Бідичак:

«Завдання цього класу – створити можливості для того, щоби проводити такі заняття з учнями різного віку. Можуть проводити і фахівці, можуть проводити і наставники, тому що практично всі вчителі проходили спеціальну підготовку, мають відповідні сертифікати, тобто певний рівень знань є, можна передавати дітям, навчити багато чого корисного.»

Клас поділено на зони, які оснащені найсучаснішими манекенами та макетами. Тож тепер викладачам безпекових дисциплін та фахівцям буде легше пояснити ті чи інші теми. Радіє такому оновленню і вчителька предмету “Захист України” Оксана Овчар:

«Відкриття класу безпеки в нашому ліцеї – це є дуже важливо. Тому що тепер ми можемо проводити свої уроки. В класі мінної безпеки наші хлопці займаються зазвичай, тут ми уже з дівчатами працюємо. В нас є відповідні манекени, які були закуплені в межах проекту.»

Ліцеїсти неодноразово проходили волонтерські курси із домедичної допомоги. Тепер ж зможуть отримати необхідні знання, не виходячи за межі школи.

«Цей клас мені дуже подобається, тому що раніше нам не вистачало манекенів, перев’язочних бинтів. Ми можемо навчатися, щоби в подальшому розуміти, як це робити… Того року ми якраз більше проходили по перев’язках, серцево-легеневих реанімаціях. І почали тему мінно-охоронної безпеки і зараз ми її продовжуємо так само з домедичною допомогою», – розповідає учениця 11-го класу Соломія Асмоловська.

Такі класи за ініціативи Міністерства освіти, міської ради та Департаменту освіти Івано-Франківська почали відкривати нещодавно. Допомагають у створенні цих навчальних приміщень працівники ДСНС. Саме за їх рекомендаціями звичайне підвальне приміщення у школі перетворилося на навчальну інтерактивну аудиторію з безпеки життєдіяльності.

Окрім макетів вибухівки та зброї, а також манекенів для тренування з медико-санітарної підготовки, учням наочно показуватимуть, як діяти у тій чи іншій небезпечній ситуації. У час війни – це радше необхідність, каже міський голова Руслан Марцінків і запевняє, що такі класи відкриватимуть у громаді і далі.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua