Онлайн TV FM радіо FM пауза

Визначили сильніших: на Прикарпатті завершився Всеукраїнський турнір з боксу. Відео

Новини

Провели фінальні поєдинки та визначили сильніших. В Івано-Франківській області завершився Всеукраїнський турнір з боксу серед юніорів та юніорок. Цьогоріч його присвятили памʼяті загиблих захисників та захисниць України.

Щоб поборотися за титул найсильнішого боксера тут зібралися юні спортсмени з різних куточків нашої країни. Одним із тих, хто виборов золото на цьому турнірі є чемпіон України та Європи 2023-го року Микола Коваль. Каже фінальний поєдинок був непростим, адже боровся зі своїм другом.

«З цим боксером боровся вже 5 разів. Це мій друг, тому на цей бій я налаштовувався сильно. Ця перемога дуже важлива, адже нас зараз проглядає старший тренер збірної України. Ми будемо готуватись до основного чемпіонату України, який буде відбірковий до чемпіонату Європи, а далі чемпіонат світу. Я дуже радий, що став першим».

Всеукраїнський турнір з боксу

Головний тренер збірної команди України з боксу серед юніорів Олександр Остапчук розповідає, що рівень підготовки учасників змагань – дуже високий:

«Цей турнір у нас контрольний, щоб наступного року провести чемпіонат України. Тут я передивляюсь усіх потенційних призерів чемпіонату України. Хтось кращий, хтось гірший, але вцілому мені рівень подобається».

Долучився до чемпіонату та спостерігав за юними боксерами й президент офіційного представництва всесвітньої боксерської ради в Україні WBC – Микола Ковальчук.

Загалом  у боротьбі за золото у фіналі всеукраїнського турніру спортсмени провели 13 поєдинків.

«У березні наступного року відбудеться чемпіонат Європи. Якщо там не буде рашистів чи білорусів, ми будемо обов’язково приймати участь. Ми все робимо для цього. І через міжнародний олімпійський комітет і наш національний олімпійський комітет, ми робимо все, аби там, де ми беремо участь, рашистів не було», – розповідає голова відділення НОК України в Івано-Франківській області Мирослав Карабін.

До слова, фінали юніорів всеукраїнського турніру з боксу присвячено пам’яті загиблих захисників України.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua