Онлайн TV FM радіо FM пауза

Вибух у Косівській лікарні: прокуратура відкрила кримінальну справу. Відео

Новини

У вівторок, 28 грудня, близько 22:00 у палаті реанімаційного відділення Косівської центральної районної лікарні стався вибух. Відомо, що рятувальники знайшли на місці пожежі тіла людей 76 та 79 років. Ще двоє загиблих – 1945 та 1963 років народження – померли в анатомічному відділені. Частину пацієнтів вдалося евакуювати ще до приїзду пожежників. В Івано-Франківську обласну клінічну лікарню також госпіталізували трьох медиків, двоє з них — у критичному стані.

Трагедія забрала життя трьох пацієнтів. Ще один – помер від коронавірусу до вибуху. Пожежу вдалось ліквідувати досить швидко, каже рятувальник, утім, були фактори, які ускладнювали роботу.

Івано-Франківська обласна прокуратура відкрила кримінальну справу. За попередніми даними, вибух стався через грубе порушення пожежної безпеки. За даними рятувальників, у реанімації одночасно працювали п’ять кисневих концентратів. Це призвело до перенасиченості повітря киснем. А після смерті одного пацієнта з COVID-19 співробітник закладу поставив заупокійну свічку.

У поліції кажуть, що після цієї трагедії ДСНС перевірять усі медзаклади України.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
3
+1
0
+1
1
rai.ua