Онлайн TV FM радіо FM пауза

Вибори до парламенту Італії: попередньо перемогли правоцентристи. Відео

Новини

На парламентських виборах в Італії перемогла правоцентристська коаліція, до якої входять партії: «Брати Італії», «Ліга» та «Вперед, Італіє». Вона набрала понад 44 % голосів. Водночас провідною політичною силою стали «Брати Італії». Їх підтримало 26 % виборців.

Очікується, що лідер партії Джорджа Мелоні стане кандидатом на пост прем’єр-міністра Італії.

Лівоцентристська коаліція партій набрала лише 26 % голосів. А її головну політичну силу, Демократичну партію, підтримало менш як 20 % виборців. Популістська партія «Рух п’яти зірок» набрала коло 15 % голосів. Явка на виборах становила 64 %.

Перше засідання парламенту заплановано на 13 жовтня. Новий уряд можуть сформувати до кінця місяця. Йому одразу доведеться розв’язувати проблему різкого підвищення цін на енергоносії.

У 2008 році Джорджа Мелоні стала наймолодшим міністром Італії, очоливши Міністерство у справах молоді. Тоді їй був 31 рік. Якщо зараз її призначать головою уряду, вона стане першою жінкою – прем’єр-міністром країни.

Парламент попереднього скликання розпустили в липні після відставки прем’єра Маріо Драґі.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua