Онлайн TV FM радіо FM пауза

Мобільний госпіталь у Богородчанах поки використовувати не будуть. Відео

Новини

Ввечері 19 лютого на Прикарпаття доставили мобільний госпіталь ДСНС. Вже вранці 20 лютого у Богородчанах на території районної лікарні його почали розгортати. Тимчасовий шпиталь, який складається із окремих наметів, має підсилити роботу стаціонарної лікарні.

Розгорнути мобільний шпиталь повинні були за 9 днів. Утім, аби пришвидшити цей процес, влада залучила Нацполіцію, Нацгвардію та Службу з надзвичайних ситуацій. І вже нині тут готові приймати пацієнтів.

Кожне зі 120 ліжок обладнане індивідуальним кисневим концентратором. Окрім палат, у мобільному шпиталі функціонує приймальне відділення та реанімація.

Госпіталь обладнаний автономними системами життєзабезпечення та може самостійно функціонувати як заклад охорони здоров’я.

Також триває перепрофілювання Богородчанської лікарні, на базі якої розгорнули мобільний госпіталь. Раніше цей медзаклад не був передбачений для хворих з COVID-19. Директор лікарні Іван Коляджин каже, перепрофілювання проходить поетапно і згодом тут зможуть розмістити 250 хворих із коронавірусом.

За словами голови ОДА Андрія Бойчука, встановлення мобільного госпіталю – це крок на випередження. Поки тимчасовий шпиталь використовувати не будуть і невідомо, чи він знадобиться взагалі.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua