Онлайн TV FM радіо FM пауза

Всеукраїнський фестиваль “Писанка” в Коломиї відмінили. Відео

Новини

Всеукраїнського відкритого фольклорного фестивалю «Писанка», який мав відбуватися 8-9 травня у Коломиї, не буде. Таким є рішення депутатів міської ради. Передувало рішенню термінове засідання надзвичайної комісії. На неї запросили медиків та силовиків.

Обговорення цього питання на комісії було нетривалим. Висновок – фестиваль та всі інші розважальні заходи, що було сплановано проводити у травні-червні – відмінити. Міський голова теж за таке рішення.

“Я підтримую рішення депутатів, що треба відмінити цей фестиваль. Це напевне ще зашвидко. Тому краще застерегтися, ніж потім мати складні наслідки. Ми очікуємо, що буде святкування ювілею, річниці нашого міста і 30-річчя незалежності України, але будемо бачити, як буде розвиватися ситуація”, – відзначив Богдан Станіславський.

З цього питання навіть довелося скликати позачергову сесію Коломийської міської ради. Обранці теж поки не бачать доцільності у проведенні таких масових заходів. Та й кажуть, що юридично відмінити фестиваль не проблема. Органи місцевого самоврядування мають на це право.

Тож фестивалю у травні не буде. Однак його не заборонили, а поки перенесли. Все вирішиться, коли коронавірус вдасться приборкати.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua