Онлайн TV FM радіо FM пауза

Всесвітній день серця – медики Прикарпаття розповіли мешканцям про небезпеку інфаркту міокарда. Відео

Новини

Код здорового серця. До Всесвітнього дня серця медики та влада Прикарпаття зібрались для того, щоб ще раз розповісти мешканцям області про небезпеку інфаркту міокарда. Адже пандемія коронавірусу та повномасштабна війна негативно впливають на здоров’я громадян. А найчастіше – страждає серце.

Зменшити кількість серцево-судинних захворювань. Щороку на Прикарпатті фіксують понад тисячу гострих інфарктів міокарда.

Завідувач відділення інфаркту міокарда Івано-Франківського обласного клінічного кардіологічного центру Роман Петровський каже, лікування серця починається з першого контакту з лікарем. І що пізніше звертається пацієнт, тим важче його вилікувати або ж взагалі – врятувати. Директор кардіологічного центру Віктор Якимчук наголошує, серцево-судинні захворювання дають й ускладнення при COVID-19. Впливає на здоров’я людей й ситуація в державі.

Крім того на Прикарпатті, каже директор департаменту охорони здоров’я працює три реперфурзійні центри. Це відділення у закладі охорони здоров’я, де проводять відновлення кровотоку по артерії серця при гострому інфаркті міокарда.

Нагадаємо, 29 вересня відзначають Всесвітній день серця. Його мета – звернути увагу та попередити серцево-судинні захворювання.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua