Онлайн TV FM радіо FM пауза

Вперше святкуватимуть 6 січня: як Івано-Франківськ готується до Водохреща. Відео

Новини

Щоб свято минуло безпечно та комфортно. В Івано-Франківську готуються до Водохреща. Цьогоріч свято Богоявлення Господнього вперше відзначать 6 січня. Для йорданської купелі традиційно очищують дві річки та міське озеро.

«Маємо Бистриця Надвірнянська, Бистриця Солотвинська (в районі металобази) і міське озеро. На останньому це відбувається традиційно. Там збираються часто моржі, вони мають дві локації для купання. На Бистриці Солотвинській збираються в основному мешканці мікрорайону Пасічна. А основна маса це все таки тут (на Бистриці Надвірнянській) – буде відправа за участю Владики Війтишина, священників, будуть і просто громадяни, які прийдуть, щоб освятити воду і здійснити чин водохреща», – розповів начальник управління з надзвичайних ситуацій Івано-Франківської міської ради Ігор Влізло.

Водолази готують річку до Водохреща

Водолази зазначають, водойми цьогоріч достатньо чисті і мілкі.

«Сміття багато немає, бо тут русло таке, в якому присутня течія. З кожним роком сміття стає все менше – це на радість. Та водолази все одно проводять обстеження, щоб під час святкування люди не травмувались», – зазначив начальник аварійно-рятувальної маневрової групи рятувально-водолазної служби Ігор Кочанський.

Попри достатньо теплу зиму, каже начальник управління з надзвичайних ситуацій Ігор Влізло, біля річок встановлять намети та буде організовано роздачу теплого чаю. До забезпечення порядку будуть залучені працівників ДСНС, водолазна служба, поліція, національна гвардія України, муніципальна інспекці «Добродій», швидка медична допомога.

Урочисте освячення води та йорданська купель на березі річки Бистриця Надвірнянська розпочнеться 6 січня о 10:30.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua