Онлайн TV FM радіо FM пауза

Волонтерський штаб «Українська команда» передав гуманітарну допомогу для обласного хоспісу. Відео

Новини

Підтримка медичних закладів. Волонтерський штаб «Українська команда» передав гуманітарну допомогу для обласного хоспісу. В її складі ентеральне харчування, засоби гігієни та багатофункціональний візок для діток з особливими потребами. За словами медиків, це те, що зараз необхідне.

«Ми маємо виїзне відділення і там є команда дитяча, яка обслуговує саме діток. На жаль, потреба в паліативній дитячій допомозі теж росте. Тому це надзвичайно гарний подарунок. До прикладу, якраз хлопчик, який потребує такого візка, буде мати його і зможе сам активно рухатися», – ділиться в.о. директора КНП «Обласний клінічний центр паліативної допомоги» Ірина Слугоцька.

Коштів, які хоспіс отримує з державного фінансування вистачає лише на медикаменти, тож така підтримка доброчинців є вкрай цінною, кажуть медики.

НАДІЯ СТАСЮКСТАРША МЕДИЧНА СЕСТРА МОБІЛЬНОГО ВІДДІЛЕННЯ ПАЛІАТИВНОЇ ДОПОМОГИ

«Ми дуже потребуємо таких засобів для того, щоб покращувати життя пацієнтів і робити його якіснішим. Щиро вдячні всім благодійним організаціям, які допомагають в такий складний час нам і нашим пацієнтам. Ми дуже раді тому, що в такий складний час ми можемо не припиняти нашу допомогу, навіть в той момент, коли в нас зменшується фінансування. Тобто, намагаємось підтримувати його на такому самому рівні, як і раніше», – каже стараша медична сестра Надія Стасюк.

За словами представника штабу «Українська команда», Романа Семянчука вони вже не вперше допомагають хоспісу. Зокрема, передають необхідне обладнання та медичні засоби.

«Ми в хоспісі вже не вперше. Ми мали співпрацю в минулому році, передавали їм і ентеральне харчування і питну воду. Також ми долучалися до їхніх «Осінніх вечорів» і ми вже тоді знали про їхню потребу. Тож, як тільки в нас з’явився цей засіб ми одразу його сюди привезли».

Ба більше, допомагати потребуючим – це головна мета волонтерського штабу, наголосив керівник Андрій Монастирський.

«Волонтерський штаб «Українська команда» завжди націлений на те, щоб допомагати, підтримувати та спільно реалізовувати всі проєкти допомоги, які є в нашому місті. Наша ціль допомога, а мета – перемога України».

Гуманітарну допомогу волонтерам вдається сформувати завдяки підтримці іноземних донорів.

https://www.youtube.com/watch?v=3NSNqXwISKw
А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua