Онлайн TV FM радіо FM пауза

Вода з криниць може бути небезпечною: на Коломийщині виявили гепатит А

Новини

Захворювання гепатитом А виявили у жительки села Вістової 27 грудня минулого року. Це – вже третій випадок захворювання серед мешканців цього села.

Про це йдеться у доповідній записці начальника Калуського РВ ДУ «Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України» Івана Чабана на ім’я Калуського міського голови, повідомляє Калуська міська рада.

Під час епідрозслідування спеціалісти Калуського райвідділу держустанови «Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України» 10 листопада і 30 листопада минулого року направили у вірусологічну лабораторію проби води з локального водопроводу КП «Калуська енергетична компанія» у Вістовій. Антиген вірусу гепатиту А у цих зразках не виявили.

Хоча у мешканців села є підведена вода локального сільського водопроводу, при опитуванні виявилося, що час від часу вони користуються і криничною водою власного домогосподарства та відвідують надвірний туалет. Відтак, є ймовірність забруднення водоносного горизонту, у тому числі і вірусом гепатиту А.

Другого січня цього року фахівці взяли на дослідження криничну воду із домогосподарства захворілої особи у селі Вістова. У результаті виявлено антиген вірусного гепатиту А.

Повідомляємо мешканців Вістової про небезпеку вживання питної води із локальних джерел водопостачання без кип’ятіння та дезінфекції. Просимо також максимально дотримуватися правил особистої гігієни

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua