Онлайн TV FM радіо FM пауза

В.Клюс: Голосуючи за державний бюджет на 2015 рік, влада підписалась під фактичним оголошенням дефолту

«Рік, що минає, безперечно, був найскладнішим для нашої держави з часів прийняття Незалежності. І зараз доволі складно дивитись з оптимізмом у майбутнє, констатуючи військовий конфлікт, що затягнувся не на місяці, зубожіння суспільства, викликане крахом економіки, великий державний борг, енергетичну кризу, знецінення національної валюти та хаос в політиці. Ми чітко розуміємо, що омріяного покращення в новому році годі чекати, адже незавершених справ більш, ніж достатньо» – вважає опозиційний політик, член Політради Партії розвитку України Володимир Клюс.

«В Новий рік ми йдемо з усвідомленням того, що може бути ще важче. Суспільство, по суті, залишилось один на один зі своєю бідою: встановлення «податку на бідність», бюджет-2015, який дасть змогу «нагріти руку» олігархату і величезний список нагальних проблем, через які страждають пересічні українці…

Зима буде важкою. На додачу до всього, критична ситуація склалась в енергетичній сфері держави, що з морозами та похолоданням може мати летальний результат. Великі проблеми спостерігаються у зоні АТО, де наші хлопці подекуди не мають елементарного – теплого одягу та взуття, їжі і зброї. А найголовніше те, що ми не маємо гарантій повернення мирного неба та спокою на нашій землі» – наголошує політик.

Володимир Клюс переконаний, що головний виклик, який постав перед країною – це дефіцит державного бюджету. З тим проектом бюджету на наступний рік, який прийняли сьогодні, уряд підписався під фактичним оголошенням дефолту. До того ж, тягнути останні заощадження з людей, дотримуючись податкових ініціатив – справа вкрай невдячна.

«Але прослідковується наступна тенденція: у нас вже 20 років годують популізмом. Парламентарі ще не усвідомили, що українська громада заслуговує на те, аби з нею спілкувались та поводились чесно.

В проекті бюджету залишилось те, про що так натхненно розповідають урядовці – корупційні схеми, адже не зменшили ні фінансування Кабміну, ні адміністрації президента, ні апарату чиновників. Натомість простим українцям пропонують «почекати» і економити на всьому. В країні криза і в першу чергу з цим повинні боротись менеджери, яких обрав народ для реалізації у владі загальних думок та пропозицій, які приведуть до покращення» – зазначив Володимир Клюс.

За його словами, нічне засідання Верховної Ради – це крах парламентаризму в Україні і повторення подій 16 січня, а головний фінансовий документ, розроблений урядом за участі коаліції є не просто недосконалим, він забирає в українців будь-які гарантії на життя у достатку, за європейськими стандартами. При цьому під час затвердження ні друкованої, ні електронної версії документа, ні в кого не було, але Яценюк закликав голосувати.

Варто додати, що Опозиційний блок вважає, що всі рішення парламенту під час нічного засідання були прийняті при порушенні регламенту Верховної Ради і Конституції. Депутати Опозиційного блоку мають намір оскаржити в Конституційному суді прийняття змін до Податкового та Бюджетного кодексів.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua