Онлайн TV FM радіо FM пауза

Вірастюка зареєстрували народним депутатом від округу на Прикарпатті

Новини

Центральна виборча комісія на сьогоднішньому засіданні проголосувала за реєстрацію Василя Вірастюка народним депутатом. Вірастюк переміг на довиборах до Верховної ради на 87-му окрузі в Івано-Франківській області.

Про це йдеться на записі засідання ЦВК.

Рішення про реєстрацію Вірастюка народним депутатом підтримали 16 з 17 членів Центрвиборчкому. Як відомо, Вірастюка двічі визнавали переможцем довиборів у парламент на 87-му окрузі. Вперше Вірастюк був визнаний переможцем ще у квітні 2021 року, але протокол Центрвиборчкому був скасований Верховним судом. Суд визнав дії ЦВК протиправними.

Нагадаємо, 19 травня ЦВК після судової тяганини склала новий протокол про результати виборів на 87-му окрузі і знову визнала Вірастюка переможцем. Але конкурент Вірастюка на окрузі Олександр Шевченко знову оскаржив протокол у Верховному суді.

Наприкінці травня Верховний суд частково задовольнив позов Шевченка, зокрема, скасував протокол ЦВК від 19 травня. Але ЦВК подала апеляцію на рішення Верховного суду та виграла її. У червні Велика палата Верховного суду визнала Вірастюка переможцем виборів.

Як повідомляло РАІ, франківських депутатів визнали одними з найсумлінніших щодо прийому громадян в Україні.

А яка ваша реакція?
+1
3
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua