Онлайн TV FM радіо FM пауза

Великий КПП між Колумбією й Венесуелою запрацював після багатьох років закриття. Відео

Новини

Оздоблена вантажівка з рулонами алюмінію перетинає венесуельсько-колумбійський кордон. Уперше за багато років між двома країнами поновилися вантажні перевезення. Відкрили великий прикордонний перехід між колумбійським містом Кукута й венесуельським штатом Тачира.

Міст Симона Болівара пішки особисто перетнув новий колумбійський президент Густаво Петро. Відновлення перевезень було його головною передвиборчою обіцянкою.

Це стало гарною новиною для венесуельців, які багато років страждали від дефіциту на тлі глибокої економічної кризи. Раніше багато хто з них пішки перетинав цей КПП, щоб купити необхідні товари з іншого боку. Тепер до них поїдуть колумбійські фрукти, ліки, одяг, туалетний папір та інші товари.

Кордон між країнами простягається на 2219 кілометрів. У 2008 році обсяг двосторонньої торгівлі становив сім мільярдів доларів. Пізніше тодішній президент Венесуели Уго Чавес заморозив торгові відносини на знак протесту проти військової угоди між Боготою й Вашингтоном.

Водночас у 2019 році Венесуела повністю розірвала відносини з Колумбією. Це сталося після того, як активісти венесуельської опозиції спробували надіслати вантажівки з гуманітарною допомогою з Колумбії. Уряд Мадуро заявив, що це прикриття для спроби державного перевороту.

Колумбія зі свого боку звинувачувала Мадуро в приховуванні колумбійських повстанських організацій та злочинців.

Тепер до влади в Колумбії прийшов президент лівого спрямування. Він також пообіцяв, що між двома столицями поновлять авіарейси.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua