Споживання червоного м’яса збільшує ризик розвитку серцевих захворювань. Справа в тому, що воно містить велику кількість холіну, лецитину і карнітину.
До такого висновку прийшли дослідники Національного інституту здоров’я (National Institutes of Health, USA), передає УНН.
В процесі перетравлення цих поживних речовин кишкові бактерії виділяють побічний продукт ТМАО (тріметіламіноксід, також відомий як тріметіламін N-оксид). Він підвищує ризик серцевих нападів, а також інсультів.
Так, вчені провели експеримент з 113 добровольцями, яких розділили на три групи. Одні часто їли червоне м’ясо, інші — біле, а треті дотримувалися вегетаріанської дієти. Через місяць рівень ТМАО в крові представників першої групи був в 3-10 разів вище, ніж у інших.
Як повідомляло РАІ, японські вчені виявили зв’язок між швидкістю вживання їжі та тривалістю життя. Читайте далі, що потрібно робити, щоб мати вищі шанси стати довгожителем.