Онлайн TV FM радіо FM пауза

Вчені заявили, що червоне м’ясо збільшує ризик розвитку серцевих захворювань, діабету і раку

Новини

Споживання червоного м’яса збільшує ризик розвитку серцевих захворювань. Справа в тому, що воно містить велику кількість холіну, лецитину і карнітину.

До такого висновку прийшли дослідники Національного інституту здоров’я (National Institutes of Health, USA), передає УНН.

В процесі перетравлення цих поживних речовин кишкові бактерії виділяють побічний продукт ТМАО (тріметіламіноксід, також відомий як тріметіламін N-оксид). Він підвищує ризик серцевих нападів, а також інсультів.

Так, вчені провели експеримент з 113 добровольцями, яких розділили на три групи. Одні часто їли червоне м’ясо, інші — біле, а треті дотримувалися вегетаріанської дієти. Через місяць рівень ТМАО в крові представників першої групи був в 3-10 разів вище, ніж у інших.

Як повідомляло РАІ, японські вчені виявили зв’язок між швидкістю вживання їжі та тривалістю життя. Читайте далі, що потрібно робити, щоб мати вищі шанси стати довгожителем.

А яка ваша реакція?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua