Онлайн TV FM радіо FM пауза

На програму медичних гарантій у 2024 році виділили на 16 млрд грн більше ніж торік

Новини

Попри війну та обмежені ресурси обсяг гарантованих медичних послуг для українців не зменшений. Навпаки – Програма медичних гарантій розширюється і буде сфокусована на відновленні здоров’я та людського потенціалу.

Про це повідомляє Івано-Франківська обласна державна адміністрація, пише РАІ. У 2024 році на Програму медичних гарантій буде виділено 159 млрд грн. У тому числі 5,2 млрд грн – на реімбурсацію лікарських засобів.

«Якість, доступність та безоплатність медичної допомоги для українців — це три ключові параметри, над реалізацією яких працює міністерство. Саме вони закладені в основу програми медичних гарантій на 2024 рік, — сказав міністр Viktor Liashko. – Попри всі складнощі, ми не зменшуємо перелік медичних послуг, які фінансуються державою. Щобільше — ми цей перелік розширюємо. Враховуючи потреби ветеранів, створюємо можливості універсального доступу до медичної допомоги для всіх українців».

У Програмі медгарантій на наступний рік передбачено 44 пакети послуг. Серед них три нові:

  • «Лікування безпліддя за допомогою допоміжних репродуктивних технологій (запліднення in vitro)»;
  • «Лікування дорослих та дітей методом трансплантації органів»;
  • • «Лікування дорослих та дітей методом трансплантації гемопоетичних стовбурових клітин».

Тарифи за пакетами послуг у 2024 році удосконалено та пріоритезовано відповідно від обсягу наданої меддопомоги. Програма реімбурсації «Доступні ліки» розвиватиметься в межах наявних напрямків, проте планується розширення переліку ліків проти розладів психіки та поведінки, які пацієнти зможуть отримати безоплатно або з частковою доплатою.

Серед пріоритетів ПМГ на 2024 рік:

  • охорона материнства та дитинства – за одним з найвищих тарифів оплачуватиметься неонатальна допомога;
  • лікування онкологічних захворювань – у тому числі 6 досліджень для їхнього раннього виявлення;
А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua