Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Україні зафіксували випадки “дельта”-штаму коронавірусу: деталі

Новини

В Україні зафіксували “дельта”-штам коронавірусу.

Про це УНН повідомив секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов.

Рада безпеки і оборони України (РНБО) надала розроблені рекомендації для громадян та державних установ щодо протидії розповсюдженню коронавірусу штаму “дельта”. Відповідні заходи має затвердити уряд. 

“В Україні 23 червня зафіксовано два випадки COVID-19, викликані штамом “Дельта”. В РНБО обговорили заходи боротьби з розповсюдженням “індійського” штаму в Україні, які після затвердження відправлять на розгляд уряду”, – йдеться в повідомленні.

Зокрема, у МОЗ розробили інфографіку з відповідними рекомендаціями РНБО щодо протидії коронавірусу “Дельта”. Основними рекомендаціями залишаються обов’язкові ПЛР-тести для в’їзду з Індії, Португалії, та РФ, зроблені не пізніше, ніж за 48 годин.

Також обов’язковим є ПЛР-тест на пунктах пропуску з окупованих територій Донецької, Луганської області та Криму. Для державних установ рекомендують посилення якісного відстеження контактів з інфікованими особами, а також посилення лабораторної складової для виявлення нового штаму “дельта”.

Як повідомляло РАІ, в Івано-Франківську запрацював центр масової вакцинації населення проти COVID-19. Імунізація відбувається вакциною CoronaVac – безкоштовно і за лічені хвилини.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua