Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Україні відбудеться чемпіонат світу з веслування на човнах-2022

Новини

Президент Федерації веслування на човнах «Дракон», перший віце-президент Федерації каное України, віце-президент Європейської федерації веслування на човнах Валерій Моргун розповів, як Україні вдалося провести ЧС у 2019 році та отримати право на проведення ще однієї світової першості у 2022 році.

У зв’язку із пандемією чемпіонат Європи з веслування перенесено на наступний рік. У 2022 році також пройде чемпіонат світу з веслування на човнах «Дракон». Проведення світової першості заплановане у Тернополі. З успіхами наших спортсменів на внутрішніх та міжнародних турнірах знайомить спортивно-інформаційний портал www.vse-pro-sport.com.ua.  

«Я впевнений, що після проведення чемпіонату світу у 2019 році нам довіряють. Ще п’ять років тому, коли ми тільки-но починали розмовляти з ICF про проведення таких змагань в Україні, вони нам сказали, що у нас немає інфраструктури. Три роки тому ми купили першу стартову систему у Дніпрі, два роки тому придбали таку ж до Києва, цього року – до Тернополя», – розповідає глава федерації.

Однак відомо, що рівень змагань визначає не тільки стартова система. Як відмічає Валерій Моргун, відповідати міжнародному рівню має вся інфраструктура – трибуни, фінішні вежі, катери, які супроводжують заїзди. Мова йде й про кваліфікацію суддів, які виховуються в Україні. Саме такими питаннями займається федерація, основна ціль якої – популяризація спорту.

«Ми підходимо до кожної людини, яка сіла у човен, до кожного нашого спортсмена, як до близького друга. Ми хочемо, щоб йому сподобалося і він приходив на тренування знову і знову. Ми боремося за кожного спортсмена, який має бажання сідати в човен та пробувати», – відмічає Валерій Моргун.

Нагадаємо, цього року збірна України з веслування на байдарках і каное завоювала 39 медалей на великих міжнародних змаганнях.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua