Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Україні легалізували медичний канабіс

Новини

Верховна Рада ухвалила у другому читанні та в цілому законопроєкт про ліки на основі медичного канабісу №7457. Його мета – розширення доступу пацієнтів до лікування медичними препаратами на основі медканабісу.

З цим документом затверджений і жорсткий контроль на всіх етапах виробництва препаратів на основі медичного канабісу – від посіву до лікувального засобу в руках пацієнта. Ці зміни вимагають внесення змін до переліку наркотичних речовин, переносячи канабіс та його похідні під жорсткий контроль.

Лише ліцензовані організації матимуть право вирощувати медичний канабіс, забезпечені відповідними дозволами та сертифікатами GMP. Буде запроваджено і цілодобовий відеонагляд з доступом для Нацполіції та обов’язкову охорону плантацій. Кожен кущ матиме свій унікальний код для ідентифікації, що гарантує легальність вирощування коноплі, так як це реалізовано в Європі.

Цей законопроєкт також дозволить імпортувати зареєстровані ліки на основі канабісу, уникнувши очікувань на виробництво в Україні. Таким чином, пацієнти отримають доступ до необхідних ліків швидше.

Запроваджено обов’язковий електронний облік всіх операцій з переміщення медичного канабісу для всіх учасників галузі. Ліки на основі медичного канабісу будуть доступні пацієнтам лише за електронними рецептами у ліцензованих аптеках.

Це нововведення в медицині відкриває шлях до ефективнішого та доступнішого лікування, забезпечуючи контроль та безпеку для усіх учасників цього процесу.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua