Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Угорщині повінь досягла піка: затоплено вулиці та будинки. Відео

В Угорщині повінь Новини

В Угорщині Дунай, що вийшов з берегів, затопив села й фермерські угіддя. Подекуди вулицями можна пересуватися лише на човнах. Тепер повені загрожують Сербії та Хорватії.

У передмісті Баї, що за 160 кілометрів від Будапешта будинки затопило до другого поверху. Прогнозують, що рівень води в Дунаї сягне восьми з половиною метрів, але все ж це менше за сумний рекорд 2013 року.

«Такого ще не було, щоб за один рік сталося три повені», – наголошує Анталь Аллага, місцевий житель.

Чоловік каже, що люди готувалися до лиха.

«Майже в кожному будинку є генератори, сонячні батареї та холодильне обладнання. Ми можемо протриматися тут навіть кілька тижнів, доки вода не вижене нас із дому. І в більшості будинків можна лишатися нагорі, навіть коли довкола вода», – розповідає Анталь Аллага, місцевий житель.

Поліція пообіцяла захистити майно місцевих жителів від мародерів. Але люди покладаються більше на себе й самі патрулюють вулиці.

Дунай, що вийшов з берегів, завдав значної шкоди. У передмісті Надьмароша затопило приватні ділянки. Місцевий житель каже, що готувався збирати врожай, але тепер той здебільшого під водою.

Синоптики очікують, що далі вода рушить у бік Сербії та Хорватії.

Повені в Центральній та Східній Європі почалися 13 вересня після того, як циклон «Борис» приніс різке похолодання та дощі. Найбільше постраждала Австрія, Польща, Румунія та Чехія. Унаслідок стихійного лиха в Європі загинуло щонайменше 27 людей. Також є зниклі безвісти.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua