Онлайн TV FM радіо FM пауза

В пам’ять про загиблого захисника Володимира Рошнівського встановили анотаційну дошку

Новини

Меморіальну дошку загиблому захиснику Володимиру Рошнівському відкрили у Івано-Франківську. Її встановили на фасаді будинку на вулиці Миколайчука, в якому жив військовослужбовець.

З початком повномасштабного вторгнення Володимир вирішив піти добровольцем, щоби захистити державу і свою родину.

«Коли я питався у батька: «Тату, а чому?», тато сказав, бо в тебе є діти. Сини мої вже дорослі, а ти маєш дбати про своїх, вони в тебе маленькі», – пригадує син загиблого героя Володимир Рошнівський.

За словами дружини загиблого захисника, Оксани Рошнівської – найбільшою цінністю для Володимира була сім’я:

«Він не вагався, що піде. Він все казав: «Я піду. Я не зможу бути вдома. І коли питалася, заради чого оце все, він казав, зрозумій, ми вже прожили життя з тобою, але наші діти і наші онуки, їм треба ще продовжувати це життя. Вони повинні жити у вільній державі, бути вільними. Не під ярмом чиїмось, а просто бути вільними».

Син загиблого Героя – Володимир, який також став на захист України, просить тут, у тилу, пам’ятати усіх, хто загинув за нашу свободу.

«Наша задача – не забувати його. Тому що людина живе доти, доки про неї пам’ятають»

Загинув герой 4 травня 2022 року під час ракетного обстрілу в місті Апостолове на Дніпропетровщині. Нагороджений відзнакою міського голови «За честь та звитягу». Також Володимиру Рошнівському присвоєно звання «Почесний громадянин міста Івано-Франківськ».

«На жаль, ворожа ракета забрала життя пана Володимира. Але ми докладемо максимум зусиль, щоби про наших героїв, наших захисників максимально поширити інформацію, зберегти пам’ять в анотаційних дошка, книжках, фільмах, турнірах, в інших речах, які збережуть пам’ять. І в межах програми «Івано-Франківськ – місто Героїв, ми цю роботу робимо, і це є наш обов’язок творити пам’ять тих, хто не з нами», – коментує голова Івано-Франківської громади Руслан Марцінків.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua