Онлайн TV FM радіо FM пауза

В пам’ять про Миколу Калинича та Андрія Пилипонюка відкрили анотаційні дошки. Відео

Новини

На фасаді Вищого художнього професійного училища №3 у Івано-Франківську відкрили на освятили Анотаційні дошки загиблим у російсько-українській війні Героям – Миколі Калиничу та Андрію Пилипонюку.

Зі своїм майбутнім чоловіком, розповідає дружина загиблого героя Миколи Калинича, познайомились у мережі інтернет. Прожили 7 років щасливого подружнього життя:

«Важко говорити за таку людину, коли ти розумієш, що його нема. Ти відпустити не можеш. Важко прийняти, що війна забирає найкращих. Але знаю, що заради мене і заради тих, кого любив, він і пішов. Я знаю, що він з неба оберігає мене тут і дає мені на це сили. Що є багато речей, які я повинна зробити в пам’ять про нього»

Микола Калинич

У квітні 2022 року Микола став на захист України. Загинув 15 лютого 2023 року під час виконання бойового завдання на Бахмутському напрямку.

Андрій Пилипонюка призвали до армії після закінчення училища у 2020 році. Навесні 2022 року хлопець мав повернутися додому, але почалась повномасштабна війна. І він разом із товаришами по службі стали на захист країни.

Андрій Пилипонюк

«Ми познайомилися ще під час строкової служби. Був веселим, позитивним. Завжди підтримував у скрутну хвилину. А потім ми пішли воювати разом з ним. Спочатку казав, що буде весело, а потім ми багато через що пройшли і його вогник став потухати», – пригадує побратим загиблого Дмитро Сюрмаченко.

Молодша сестра Андрія розповідає, що для молодших братів та сестер він був опорою та взірцем. Загинув герой у день перших роковин початку повномасштабної війни – 24 лютого 2023 року під час штурму ворожих позицій в Мар’їнці.

«Не вірилося до останнього, поки не привезли його. Він був дуже хоробрим, сильним, справедливим. Завжди захищав і був завжди для нас. Він навчив нас дуже багато чого. Навчив бути сильними. Будучи на війні, не ми його заспокоювали, а він нас. Ніколи не казав, що там тяжко, чи ще щось. Він казав, що все буде добре, він справиться і війна закінчиться»

Пам’ятати про кожного полеглого за Україну захисника – обов’язок нашої громади, каже очільник Руслан Марцінків.

«Ми повинні докласти максимум зусиль, щоби пам’ять про наших Героїв: про Андрія, про Миколу і про інших Героїв була завжди в анотаційних дошках, Алеях Героїв, в книгах, у фільмах, в різних заходах пам’яті для того, щоби вшанувати наших українських Героїв»

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua