Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Палаці Потоцьких відкрили виставку до 200-річчя заснування Музею Любомирських. Відео

Новини

На виставці презентували 24 інформаційно-мистецькі стенди, розповідає директор палацу Володимир Гайдар, аби українці могли ознайомитися з історією заснування даного музею.

Обирали ті експонати, які містять в собі найбільші цінну інформацію та демонструють зв’язок культурних просторів двох країн, наголосив директор Музею Любомирських, Лукаш Камінський. Окрім історичних фактів на них зображені ще й роботи видатних художників, які мали відношення до музею.

“Вибирали експонати не тільки для іванофранківців, адже виставка презентувалася й у країнах Європи. На експонатах показували те, що є найбільш характерним для нашої колекції і тематики, тобто те, що має найбільший зв’язок з нашою історією і з символічним значенням. Можемо на даній виставі побачити не тільки історію, що зображена в документах, але також і побачити конкретні експонати. Колекція музею Любомирських – це перш за все рисунки Альбрехта Дюрера, графіки Рембранта ван Рейна і його школи.”

Спершу виставку презентували у Львові, оскільки там містився Музей Любомирських, який є основою музейної колекції Оссолінеуму.

Виставка « Музей з любові до мистецтва і країни» в Палаці Потоцьких експонуватиметься до кінця місяця.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua