Онлайн TV FM радіо FM пауза

В одному із пунктів вакцинації Івано-Франківська шалений ажіотаж. Відео

Новини

В Івано-Франківській обласній державній адміністрації пояснили, чому упродовж останнього тижня у пунктах вакцинації утворюються черги.

В одному із пунктів вакцинації Івано-Франківська шалений ажіотаж. Тут у черзі майже дві сотні охочих зробити щеплення. Натомість працює лише одна бригада медиків. Утім, у департаменті охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА переконують, масових скупчень можна уникнути.

Крім того, упродовж дня у цей пункт щеплення додали ще дві бригади медиків і провакцинували кожного, хто прийшов імунізуватись.  

Попри те, що кількість охочих щепитись зросла – Прикарпаття на порозі червоної зони, наголошує заступниця головного санітарного лікаря області Тетяна Джус.

Окрім того,​​ з 21 жовтня в Україні оновились правила міжрегіональних перевезень. Тепер для поїздок між областями і водії, і пасажири повинні мати сертифікат, негативний ПЛР-тест або тест на антиген. Люди кажуть, це створює незручності. Утім розуміють, таким чином можна перервати ланцюг захворюваності.

У потягах провідник при посадці перевіряє у пасажирів паспорт, квиток і COVID-сертифікат або тест. У разі відсутності на проїзд можуть не впустити. Також дотримання карантину на транспорті контролює поліція. Правоохоронці мають право проводити вибіркові перевірки наявності у пасажирів і водіїв COVID-документів. До слова, на дітей ця вимога не поширюється.

А яка ваша реакція?
+1
4
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
2
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua